Men hvem er egentlig disse folkene som får brakkeriggen til å gå rundt? Vi tok en tur til E18-brakkeriggen på Høvik i Bærum for å bli kjent med noen av de ansatte.

 

Toma Camps Høvik

  • Brakkeriggcamp hovedsakelig for arbeiderne på E18 Vestkorridoren, som blir ny hovedvei mellom Lysaker og Asker og er et av Norges største utbyggingsprosjekter.
  • Per mai 2024 er det syv rigger her, med 44 rom i hver. Til sammen bor litt over 300 arbeidere her mens de jobber på prosjekter i nærområdet. Det er plass til ytterligere to rigger, og i juli 2024 blir den åttende riggen tatt i bruk.
  • Campen ble etablert i mai 2023 og det er planlagt at den blir stående til 2028-2030.
  • Toma Camps har ansvaret for innkvartering og forpleining, altså mat og drikke, renhold og administrasjon av innsjekk/utsjekk av boligriggene.

 

Tom Erik: Avdelingsleder

– Det som gjør Toma Camps bra er det gode miljøet og kollegaene. Jeg har også fått mye ansvar og tillit fort, som gjør at jeg utvikler meg i et raskere tempo enn jeg kanskje ville gjort andre steder, sier Tom Erik Pettersen (31).

Det er en glovarm maidag og arbeiderne har byttet ut buksa med shortsen på anlegget som jobber med den nye E18-traseen mellom Lysaker og Asker. I kantina er det en rolig og behagelig stemning, etter at lunsjrushet har gitt seg. Men ikke alle er ferdigspist.

Vi slår av en prat med Tom Erik, som er avdelingsleder for Toma Camps Viken. Han nyter en suppe og et rundstykke, i det vi setter oss ned.

Tom Erik er egentlig fra Indre Østfold, men har bodd i Oslo i ti år. Han har vært i Toma-konsernet i fire år til sammen, etter at han begynte her rett etter studiene. En bachelor i megling og en master i eiendomsutvikling tok han, før Toma ble neste stoppested.  I et arbeidsmarked med høy konkurranse kom han inn i Toma som driftstekniker.

– Jeg mente jeg burde ha et opprykk basert på kvalifikasjonene mine, så opprettet de en ny stilling til meg, forteller han.

Etter et par mellomlederstillinger har han nå vært avdelingsleder for Toma Camps Viken i om lag et år.

– Dagene er fylt av varierte arbeidsoppgaver og problemstillinger. Det gir meg mulighet til å utvikle meg og å lære.

 

Alle kan være seg selv

Tom Erik jobber mye med å følge opp de ansatte, kundene og driften av anleggene i Viken. Han er dessuten prosjektleder i en gruppe som jobber med å ISO-sertifisere alle tjenestene Toma Camps leverer, slik at kunden skal være sikker på at arbeidet er av høy kvalitet.

Det Tom Erik liker best med jobben er å levere gode resultater og når han merker at de ansatte synes det er gøy på jobb.

– Det er skikkelig fint at vi har så flat struktur i Toma Camps. Ute på anleggene sitter vi sammen og spiser, alt fra meg til kokker og resepsjonister. Her kan alle tulle og være seg selv.

Portrett av en mann med mørk blondt hår og lyseblå skjorte som står i en kantine.

BRATT LÆRINGSKURVE: Tom Erik Pettersen har gått raskt i gradene og leder nå Toma Camps Viken. Foto: Mathilde Spieler Palmers

Arbeidsbrakker ligger på rekke med en parkeringsplass på grus i forgrunnen.

RETT VED E18: Toma Camps leverer både brakker der arbeiderne bor, samt kantinebrakke til E18 Vestkorridoren-prosjektet. Brakkeriggen holder til på Høvik i Bærum.

 

Kjøkkensjef: Michal

I kantina finner vi Michal Nowak (33). Han jobber som kjøkkensjef på Toma Camps-riggen på Høvik. Han har jobbet i bransjen i tolv år, og som kjøkkensjef i nesten syv. I Toma har han imidlertid jobbet kun én måned.

– Jeg trengte nye utfordringer og fikk et godt inntrykk av Toma Camps. Selv om jeg har jobbet her kort, må jeg si at førsteinntrykket er at det absolutt er en kjempefin arbeidsplass, sier han.

For Michal er matlaging hans store lidenskap. Allerede som barn drømte han om å bli kjøkkensjef, og aller helst på en Michelin-restaurant. Etter flere år i restaurantbransjen har han funnet ut at å jobbe med kantine er mye mer forenlig med familielivet han lever.

– Jeg og kona fikk ikke så mye tid sammen, da også hun hadde lange dager som kontormedarbeider. Å jobbe i kantine ble en fin løsning for meg.

Portrett av en mann med mørkt hår og skjegg, med hvit kokkefrakk, som står foran et kjøkken.

LIDENSKAP FOR GOD MAT: Michal Nowak drømte om å bli Michelin-kokk da han var liten. Som kjøkkensjef for Toma har han tid til å være så fleksibel som familielivet krever. 

 

Ber de ansatte være kreative

I jobben som kjøkkensjef prøver Michal å gjøre arbeidsdagen mest mulig givende for kjøkkenpersonalet. Han oppfordrer dem til å være kreative med rettene de lager.

– Kundene merker forskjellen når vi legger til en personlig touch, i form av pynting og hvordan vi danderer maten. Jeg tror folk spiser med øynene og at det er veldig viktig hvordan maten presenteres.

Michal tror at hans polske bakgrunn har gjort ham ekstra flink til å bruke all maten og å unngå matsvinn. Om motivasjonen er å spare penger eller miljøet kan være forskjellig fra kjøkken til kjøkken. Resultatet er uansett positivt, noe Michal er glad for å kunne bidra med.

For en matelsker som Michal, er det naturligvis han som lager maten på hjemmebane også. Sunne og gode råvarer er i fokus, som også er viktig for en mann som liker å holde seg i form.

– Jeg er en friluftsmann som både klatrer, løper og går fjellturer.

Enn så lenge trives Michal med dagene på kantina, men av og til tenker han på barndomsdrømmen; sin egen restaurant.

– En skal aldri si aldri, poengterer han.

 

Kokkeassistent: Abdul

Abdul Hameed Mohammadi (34) har jobbet i Toma Camps i ett år som kokkeassistent. En av hovedgrunnene til at han tok jobben, var at det ga ham muligheten til å se mer av Norge.

– Jeg har vært i Bergen, Haugesund og her på Høvik. Alle stedene var like fine, men det er deilig å ikke være så langt unna der jeg bor, sier Abdul, som bor på Lillestrøm.

Han skryter av det gode arbeidsmiljøet i Toma Camps og opplever at han og kollegaene jobber godt sammen. På sikt håper han å rykke opp til nye oppgaver på kjøkkenet.

– Drømmen er å bli så god til å lage mat at jeg kan jobbe som kokk.

I hjemlandet Afghanistan jobbet Abdul innen telekommunikasjon og som vekter, før han kom til Norge for tre år siden. Da var det først en stund i matbutikk, før han gikk inn i Toma-systemet. Her føler han seg hjemme.

– Jeg har alltid vært interessert i å lage mat og har alltid laget mat til familien, sier han.

Når Abdul ikke henger over grytene på Høvik, liker han å trene og å være i svømmehallen.

En mann med hvit kokkefrakk og sort fleecejakke over skrur på en ovn inne på et industrikjøkken. Bildet er tatt slik at mannen ses fra siden.

VIL SE HELE NORGE: Abdul Hameed Mohammadi er kokkeassistent i Toma Camps, og elsker at jobben tar ham ulike steder i landet. På sikt håper Abdul å bli kokk. Foto: Mathilde Spieler Palmers

 

 

Toma Camps leverer forpleining over hele landet

Ta kontakt for en uforpliktende prat!