2022
Vi i Toma kuttet forbruket av storfekjøtt på våre spisesteder med 50% sammenlignet med 2019. Dette utgjorde 13 tonn storfekjøtt.
2023
Vi i Toma kutter forbruket av storfekjøtt på våre spisesteder med 60% sammenlignet med 2019. Dette utgjør 15,6 tonn storfekjøtt.
CO2-utslippet fra 15,6 tonn storfekjøtt tilsvarer utslippet fra 118 tonn kylling.
CO2-utslippet fra 15,6 tonn storfekjøtt tilsvarer utslippet fra 126,4 tonn torsk.
CO2-utslippet fra 15,6 tonn storfekjøtt tilsvarer utslippet fra 486 tonn bønner.
Dette er et ankerpunkt for BLI INSPIRERT knappen, og vises ikke i front
TIPS #1
Bytt ut storfekjøttet med linser i lasagnen. CO2-utslippet fra produksjonen av 1 kg storfekjøtt tilsvarer det samme som fra 25 kg linser.
TIPS #2
Gjør som oss, og bytt ut kjøttbollene av storfe med varianter av kylling eller plantebaserte alternativer. Smaken er minst like god!
TIPS #3
Bruk kyllingkjøttdeig i stedet for kjøttdeig av storfe. Det smaker like godt og er bedre for helsa. Vinn, vinn, vinn.
TIPS #4
Server biff av svin i stedet for storfe. Kjøtt fra storfe fører nemlig til nesten åtte ganger så mye global oppvarming som kjøtt fra svin.
TIPS #5
Kjør en ny vri på fredagstacoen! Laks spicer opp klassikeren, gir smaksløkene en fest, kroppen nødvendige næringsstoffer og er attpåtil bedre for miljøet.
TIPS #6
Du trenger ikke kjøtt for å få i deg proteiner! Linser og bønner inneholder det viktige næringsstoffet, samtidig som de gir et langt lavere klimafotavtrykk enn storfekjøtt.
TIPS #7
Det trenger ikke koste mer å ta grønne valg. Ofte er det billigere å bytte ut storfekjøttet med alternativer som kyllingkjøttdeig, linser, bønner eller kikerter.
TIPS #8
Det er gøy med endringer! Når vi gjør et drastisk kutt i storfebruken på våre spisesteder, må vi utvikle nye konseptmenyer og finne gode substitutter. Det gjør oss mer kreative!
TIPS #9
En kyllingburger er minst like saftig som en storfeburger! I tillegg er den åtte ganger så bra for miljøet.