7

MÅNEDER

150

SPISESTEDER

14.2

TONN STORFE KUTTA

277

TONN C02-UTSLIPP KUTTA

2021

Toma kutter forbruket av storfekjøtt på våre spisesteder med 50%. 50% utgjorde 13 tonn storfekjøtt i 2019.

2022

Toma kutter forbruket av storfekjøtt på våre spisesteder med 75%. 75% utgjorde 19,5 tonn storfekjøtt i 2019.

 

CO2-utslippet fra 19,5 tonn storfekjøtt tilsvarer utslippet fra 147,5 tonn kylling.

 

CO2-utslippet fra 19,5 tonn storfekjøtt tilsvarer utslippet fra 158 tonn torsk.

 

CO2-utslippet fra 19,5 tonn storfekjøtt tilsvarer utslippet fra 632 tonn bønner.

Dette er et ankerpunkt for BLI INSPIRERT knappen, og vises ikke i front

 

 

TIPS #1

Bytt ut storfekjøttet med linser i lasagnen. CO2-utslippet fra produksjonen av 1 kg storfekjøtt tilsvarer det samme som fra 25 kg linser.

TIPS #2

Gjør som oss, og bytt ut kjøttbollene av storfe med varianter av kylling eller plantebaserte alternativer. Smaken er minst like god!

TIPS #3

Bruk kyllingkjøttdeig i stedet for kjøttdeig av storfe. Det smaker like godt og er bedre for helsa. Vinn, vinn, vinn.

TIPS #4

Server biff av svin i stedet for storfe. Kjøtt fra storfe fører nemlig til nesten åtte ganger så mye global oppvarming som kjøtt fra svin.

TIPS #5

Kjør en ny vri på fredagstacoen! Laks spicer opp klassikeren, gir smaksløkene en fest, kroppen nødvendige næringsstoffer og er attpåtil bedre for miljøet.  

TIPS #6

Du trenger ikke kjøtt for å få i deg proteiner! Linser og bønner inneholder det viktige næringsstoffet, samtidig som de gir et langt lavere klimafotavtrykk enn storfekjøtt.

TIPS #7

Det trenger ikke koste mer å ta grønne valg. Ofte er det billigere å bytte ut storfekjøttet med alternativer som kyllingkjøttdeig, linser, bønner eller kikerter.

TIPS #8

Det er gøy med endringer! Når vi gjør et drastisk kutt i storfebruken på våre spisesteder, må vi utvikle nye konseptmenyer og finne gode substitutter. Det gjør oss mer kreative!

TIPS #9

En kyllingburger er minst like saftig som en storfeburger! I tillegg er den åtte ganger så bra for miljøet.