7

MÅNEDER

150

SPISESTEDER

12

TONN STORFE KUTTA

234

TONN C02-UTSLIPP KUTTA

2021

Toma kutter forbruket av storfekjøtt på våre spisesteder med 50%. 50% utgjorde 13 tonn storfekjøtt i 2019.

2022

Toma kutter forbruket av storfekjøtt på våre spisesteder med 75%. 75% utgjorde 19,5 tonn storfekjøtt i 2019.

 

CO2-utslippet fra 19,5 tonn storfekjøtt tilsvarer utslippet fra 147,5 tonn kylling.

 

CO2-utslippet fra 19,5 tonn storfekjøtt tilsvarer utslippet fra 158 tonn torsk.

 

CO2-utslippet fra 19,5 tonn storfekjøtt tilsvarer utslippet fra 632 tonn bønner.

Dette er et ankerpunkt for BLI INSPIRERT knappen, og vises ikke i front

 

 

Bytt ut storfekjøttet med linser i lasagnen. CO2-utslippet fra produksjonen av 1 kg storfekjøtt tilsvarer det samme som fra 25 kg linser.

Gjør som oss, og bytt ut kjøttbollene av storfe med varianter av kylling eller plantebaserte alternativer. Smaken er minst like god!

Bruk kyllingkjøttdeig i stedet for kjøttdeig av storfe. Det smaker like godt og er bedre for helsa. Vinn, vinn, vinn.

Server biff av svin i stedet for storfe. Kjøtt fra storfe fører nemlig til nesten åtte ganger så mye global oppvarming som kjøtt fra svin.

Kjør en ny vri på fredagstacoen! Laks spicer opp klassikeren, gir smaksløkene en fest, kroppen nødvendige næringsstoffer og er attpåtil bedre for miljøet.  

Du trenger ikke kjøtt for å få i deg proteiner! Linser og bønner inneholder det viktige næringsstoffet, samtidig som de gir et langt lavere klimafotavtrykk enn storfekjøtt.

Det trenger ikke koste mer å ta grønne valg. Ofte er det billigere å bytte ut storfekjøttet med alternativer som kyllingkjøttdeig, linser, bønner eller kikerter.

Det er gøy med endringer! Når vi gjør et drastisk kutt i storfebruken på våre spisesteder, må vi utvikle nye konseptmenyer og finne gode substitutter. Det gjør oss mer kreative!

En kyllingburger er minst like saftig som en storfeburger! I tillegg er den åtte ganger så bra for miljøet.