Med mål om å digitalisere over 300 bygg før sommeren 2021 går samarbeidspartnerne offensivt ut og gjør ny teknologi allmenn tilgjengelig for alle som ønsker effektiv energiledelse av bygninger.

- Som store aktører innen eiendom og teknologi, har vi også et samfunnsansvar for å redusere klimaavtrykk, sier Tommy Hagenes, CEO i Energy Control AS.

 

Ny sensorikk for bærekraftige bygg

Dårlig energiledelse er sløsing av ressurser og har stor negativ miljøpåvirkning. Dette har proptech-selskapet Energy Control utviklet en ny teknologi for å ta has på, og får drahjelp av eiendomskjempen Toma for å gjøre det allment for markedet. Samarbeidet har ført til en verktøykasse med sensorikk som på kort tid kan installeres i både nye og gamle bygg, og som gir deg store mengder data du kan benytte til å drive langt mer effektiv energiledelse. Via enkle tastetrykk kan du overvåke, tilpasse og optimalisere drift og vedlikehold av ditt bygg, og dermed spare mye energiutslipp.

- I en hverdag preget av «grønnvasking», blir det å vise til dokumenterbare resultater også en viktig strategisk posisjon i tillegg til at man sparer både penger og miljø, sier Georg Schanche, konserndirektør i Toma.

 

Teknologien har blitt grundig testet, og resultatene viser at god energiledelse som følge av riktig bruk av verktøyet, kan gi så mye som 40% energibesparelse per år.

 

Vil du vite mer om prosjektet, kan du lese mer i Estate her.

 

Kontaktpersoner:

Georg Schanche, konserndirektør Tomagruppen, tlf 400 70 004

Tommy Hagenes, CEO Energy Control, tlf 403 24 040