– Cappuccino og focaccia er bestselgerne hos oss. Menyen har utviklet seg siden oppstart, og vi forsøker etter beste evne å tilpasse menyen etter kundenes ønsker, sier Jonny Bøkestad.

Han er Site Manager i Toma og har vært med på å skreddersy konseptet til Resepten Kaffebar til kundens ønsker. I tillegg har han det daglige driftsansvaret.

Resepten Kaffebar er nemlig ikke helt som de andre kafeene i området. I motsetning til konkurrentene er Resepten resultatet av en tilleggstjeneste Toma leverer. En del kunder som har personalrestaurant, ønsker å tilby de ansatte litt ekstra – det gjør Legenes hus med Resepten Kaffebar.

– På samme måte som møtemat er en av Toma sine tilleggstjenester, har vi kaffebarer for de kundene som ønsker det lille ekstra. På grunn av sin populære plassering på Christiania Torv var det et krav fra kommunen om at Resepten Kaffebar skal være åpen for alle. Det er vi som regel ikke på våre andre kaffebarer, sier Jonny.

En kaffelatte, en cappuccino og en croissant står på et av bordene på uteserveringen.

KAFFE, TAKK: Hvis du elsker kaffe er det mulig å kjøpe med bønner hjem.

Bærekraftig og sesongbasert mat

Selv om konseptene levert av Toma skreddersys til hver kunde, kan du alltid være sikker på at det er lagt ned mye kjærlighet i å sørge for en variert og spennende meny med bærekraft i sentrum.

På Resepten Kaffebar serveres det blant annet bakevarer som består av 40 til 50 prosent gulrøtter som ellers ville blitt kastet fra Mer Enn.

– De leverer foccacia, brød og gulrotkake til oss. Ikke bare smaker det fantastisk, det er også bærekraftig. Pålegget varierer vi litt etter sesong. Vi pleier også å ha brownie, ulike typer boller, yoghurt, chiapudding, salater og tapas, sier Jonny.

Det er altså noe for enhver på Resepten, men kaker går det spesielt mye av. Kaker er så populært at det er den varegruppen som eksperimenteres mest med.

– Kundene elsker det søte, derfor er kaker høyt prioritert hos oss. Nå har vi laget en egen kakemeny alle kan bestille fra. Det er bare å komme innom å ta en prat med oss, så leverer vi neste dag.

Uteserveringen på Resepten Kaffebar består av firkantede bord i treverk og stoler i lys rotting.

HYGGELIG: Det er mulighet for både tapas og bakverk i solen på Resepten.

Kaffe til Pride

Fornøyde gjester er alltid det viktigste for Toma, og hos Resepten er alle velkomne. Kaffe og mat er selvfølgelig i sentrum, men på sommeren er det også mye annet gøy som skjer. I tillegg til at skjenkebevilgning er på plass vil årets Pride ha hovedbase på Legenes Hus, da skal også Resepten pyntes.

– Vi gleder oss veldig til å bli pyntet i til Pride, det er gøy med farger og folk i godt humør. Som vanlig vil vi servere mye snadder og god kaffe. Det er som regel brasilianske og colombianske kaffebønner som er mest populært, men vi har også dagens kaffe hvor vi eksperimenterer litt ekstra. For de som vil ha med seg bønner hjem selger vi det også.

– Det er veldig hyggelig med alle som kommer innom en tur. Vi holder til på Christiania Torv 5, avslutter Jonny.

 

Er du nysgjerrig på hvordan Toma kan tilpasse et konsept som passer deg?

Ta kontakt.