– Selv om jeg ser på meg selv som introvert i de fleste situasjoner, er jeg absolutt ikke det på jobb. Der er det naturlig for meg å ta kontrollen og få ting gjort, sier Atefeh Sori med et smil.

I Toma jobber Sori som HMS- og kvalitetsleder, i tillegg til å være personvernombud. Toma er godt i gang med en endringsreise hvor systematisering og digitalisering av prosesser er et stort fokusområde. I den reisen har Atefeh har en viktig rolle.

– Alt jeg gjør, og alle retningslinjer jeg jobber med og innfører i Toma, er for å gi mine kollegaer over hele landet en bedre og tryggere dag på jobb, sier hun.

For tiden jobber hun blant annet med å få på plass:

  • ISO og Miljøfyrtårn-sertifiseringer.
  • Redegjørelse i henhold til Åpenhetsloven.
  • Standardiserte kontrakter og betingelser som kommer alle til gode.

– Toma jobber med mennesker, ikke produkter. Vi har mange ansatte med ulik kompetanse, erfaring og alder. Det kan derfor være krevende å få folk til å forstå at de må endre arbeidsrutinene fra «slik det alltid har vært», til å følge nye krav og retningslinjer som sikrer kvalitet i alle ledd, sier hun.

– Det betyr at jeg må være besluttsom og kreve dokumenterte svar. Først når vi tør å endre oss, kan vi utvikle oss. Min fremtoning på jobb er derfor viktig når det gjelder å innføre nye retningslinjer og rutiner i organisasjonen. Det gjør at vi kan spille hverandre gode.

 

Drømmejobb for en som elsker systematisert arbeid

Før Sori startet i Toma, jobbet hun i Orkla som strategisk innkjøpsspesialist. Der hadde hun ansvar for å drive og sikre prosjekter for alle kategorier innen indirekte varer og tjenester.

Sori startet som eiendomssjef i Toma i 2021, og gikk etter kort tid over til stillingen som HMS- og kvalitetsleder. I 2023 tok hun også på seg jobben som personvernombud i Toma Gruppen.

– Jeg følte at jeg kunne bidra til en positiv endring og ta en viktig del i det strategiske arbeidet i Toma. Jeg liker å jobbe for at folk skal ivaretas best mulig, og det glir inn i håndtering av GDPR og personvern. Det har skjedd mye på dette feltet både nasjonalt og internasjonalt den siste tiden. Toma er nødt til å følge med og gjøre justeringer for å etterleve de nye regelverkene. Det er spesielt viktig å ivareta datasikkerhet og sørge for at retningslinjene i henhold til krav etterleves, sier Sori.

– Jeg elsker strategisk arbeid, retningslinjer og gode rutiner. Disse lidenskapene får jeg virkelig utforske som personvernombud, fortsetter hun.

Hennes mål for sin nye rolle som personvernombud er mange. I første omgang prioriterer hun å få på plass personvernerklæringen både internt og eksternt. Et mer langsiktig mål er å være en intern støttespiller som ser hva som skal til for å lykkes.

– Det betyr at jeg først må kartlegge alt vi gjør i dag. Hvordan vi bruker data, hvorfor vi gjør det, hvor vi har forbedringspotensialer – og selvfølgelig lage en plan for videre arbeid med personvern, forklarer hun.

 

AMBISIØS: Selv med lange dager på jobb er Atefeh også svært ambisiøs på hjemmefronten. Det nyeste prosjektet er å lære seg koreansk, sier hun med glød i øynene. Her fra en tur til Sør-Korea i Apens år.

 

I Toma spiller vi hverandre gode

For sin egen del mener hun at inkludering, fellesskap og solid arbeid vil være viktige kriterier for å lykkes, noe hun opplever hun får i Toma.

– Alle kan vokse og videreutvikle seg i konsernet. Det betyr ikke noe om du har hull i CVen eller andre utfordringer som kan gjøre det vanskelig å skape en karriere andre steder. Hos oss settes hver eneste idé pris på og tas til vurdering, og jobben du gjør får snakke for seg, sier Sori.

Menneskene har vært det viktigste i Toma siden oppstart i 1978. I dag er det hele 4 500 superhelter som står på hver dag for å gi folk en bedre arbeidsdag.

– Det er menneskene i Toma som virkelig får meg til å trives. Det er de som gjør at jeg gleder meg til jobb hver dag, og som får opp humøret på en blåmandag, avslutter hun.